Борисов : Единственият ни шанс са бързи избори и стабилно управление с Герб!

0
84
768x4321 10
Източник : Днес.бг

„Ако бях на мястото на управляващите, щях да направя както Германия с въглищните централи – да работи всичко на пълна мощност и България да ползва най-евтиния ток в Европа. И ръстът щеше да се вдигне реално. Сега сме като в Африка. Изнасяме полуфабрикати, копаем, замърсяваме околната среда и изнасяме за климатиците в другите държави. Същото е и с горивата – изнасяме огромни количества нафта и бензин“. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който е на посещение при симпатизанти в Ямбол.

„Произвеждаме ишлеме, което се прави само в Третия свят. Кое ни пречеше да купим петрол и ние да си го произведем? Латвия вчера вкараха такъв закон, който предложих на ПП – да вкараме закон за диверсификация на газ. Те не искаха. Може ли да говорите за правова държава, когато на 13 юли връщате цена с 32% повече“, добави Борисов.

Той коментира, че износът не се е вдигнал заради износ на реалната икономика, а заради износа на бензин, жито и на оръжия.

По думите му за ГЕРБ най-добре е да се състави кабинет с третия мандат, за държавата – да има най-скоро избори. Според него ПП не искат да управляват, защото няма откъде да докарат природен газ, а вместо това управляващите формацията бягат.

„Държавата е в тежка криза. Единственият шанс това да се прекрати са бързи избори и стабилно управление. В момента, ако държавата е стабилна, в България ще дойдат много чуждестранни инвеститори“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Отдавна стигнахме дъното и затова Радев не иска служебно правителство. Единственият шанс това да се прекрати са бързи избори и стабилно управление. Една година и половина безвластие. Сега цените излетяха в небето. Трябва да се спре този мъртвеж в държавата. „Тракия“ е опасна за каране, защото не се поддържа“, подчерта бившият премиер.

Борисов коментира и станалата отново актуална тема за снимките от неговата спалня.

По думите му ако „съдебната реформа на Христо Иванов беше толкова хубава, щеше да има не 5% а 55%“.

„Ние с европейските партньори не си шушукаме, а си говорим. Щом на Асен Василев му шушукат. Нас ни интересува какво става в Европа. Марио Драги в Италия, Франция – живо ни вълнува. Ние искаме Планът за възстановяваме да е дългосрочен и добър за българите“, отбеляза лидерът на ГЕРБ и посочи, че моделът на ПП бил „забогатяване на фамилиите“.

„Да имат хора в прокуратурата и Бойко Рашков – шеф на КОНПИ – няма да подкрепя такава съдебна реформа“, категоричен беше Борисов.

„ГЕРБ е най-голямата партия, няма кого да подкрепяме – ГЕРБ не крепи, ГЕРБ управлява“, заяви Борисов.

В края на изказването си той пожела на симпатизантите „да сте ми живи и здрави, щастлива събота, щастлив уикенд, щастливо плащане на високи сметки, щастлива ви промяна, хуморът свърши“. От своя страна поддръжниците го изпратиха с ръкопляскания и скандирания „победа“.