Дърводелецът покорил бляскавият Холивуд превръщайки се в легенда! Харисън Форд на 80!

0
6
orig1 12
Източник : Дир.бг

Всяка година хиляди мечтатели, отчаяно жадуващи да придобият световна популярност, се устремяват към Холивуд, представяйки си го като катапулт към върха на славата.

Истината обаче е, че ако не бяха усилията на много хора, дали всичко от себе си във времето, за да изградят бляскавата му репутация, превръщайки го в истинска легенда, то той нямаше да бъде нищо по-различно от това, каквото всъщност представлява, а именно парче земя, подобно на много други по света.

Да, без своите покровители, прочутият квартал на Лос Анджелис, създаден през вече далечната 1887 г. от Хорас и Деида Уилкокс за религиозна общност, надали щеше да се превърне в център на киното, какъвто става, благодарение на четиримата братя Хари, Алберт, Самюел и Джак, работили като продавачи на сапун, които откриват там първото студио за филми, днес познато като „Warner Brothers“.

Звездите като че ли винаги са били благосклонни към това място и може би точно поради тази причина сега всички определяме представителите на помещаващата се там индустрия като такива – светила, озаряващи големия екран, разказал безброй истории, някои от които променили завинаги живота както създателите им, така и този на зрителите им.

В тази връзка съвсем наскоро своя 80-годишен юбилей отбеляза един от мъжете, превърнали се в емблеми на Меката на киното. Харисън Форд е точно толкова забележителен, колкото са и персонажите, на които е вдъхнал живот през своята кариера, продължаваща вече повече от шест десетилетия. Той е любимец на редица поколения – всяко пазещо го в съзнанието и сърцето си по свой начин и в различен образ.

Едни го виждат като капитана на кораба „Хилядолетния сокол“ Хан Соло от златната класика „Междузвездни войни“, която с помощта на Джей Джей Ейбрамс живее нов живот, за други е бившия ловец на андроиди Рик Декард от „Блейд Рънър“, сдобил се с продължение през 2017 г., а за всички останали е професорът по археология д-р Хенри Джоунс-младши, по известен като Индиана Джоунс, от едноименната поредица, продължаваща да държи всеобщия интерес толкова силно, че догодина се очаква да излезе петата ѝ част.