Великобритания иска Путин да сподели участта на нацистите!

0
86
768x4321 6
Източник : БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин и руските лидери са огледало на фашизма на Нацистка Германия. Това заяви британският министър на отбраната на Великобритания Бен Уолъс по време на реч в Националния военен музей в Лондон, съобщава „Политико“.

Изказването му дойде на фона на военния парад на Победата в Москва, оглавяван от Путин. На днешния възпоменателен празник за победата над Нацистка Германия през 1945 г. руският лидер заяви, че със „специалната военна операция“ в Украйна руската армия дава отпор на агресията на Запада.main 16217588751

Уолъс бе категоричен, че руското ръководство трябва да сподели участта на нацистите, които в крайна сметка бяха изправени пред Нюрнбергския процес за своите зверства.

С нахлуването си в Украйна Путин, неговият вътрешен кръг и генерали в момента отразяват фашизма и тиранията от преди 70 години, повтаряйки грешките на тоталитарните режими от миналия век, изтъкна той.

Минута мълчание на Червения площад за загубите на руската армия в Украйна

Путин: За разлика от Запада Русия никога няма да се откаже от любовта си към родината.

По тази причина той счита, че „участта им също, със сигурност, в крайна сметка трябва да бъде същата“.

Министърът разкритикува руски висши офицери, които по негови думи са толкова некомпетентни, че трябва да бъдат изправени пред военен съд.

„Да изобличим абсурда на руските генерали – великолепни в маникюрните си парадни униформи и натежали от многото си медали – за това, че са били съзнателни съучастници в отвличането от страна на Путин на гордата история на техните предци, които са се защитавали срещу безмилостна инвазия; които са отблъснали фашизма; които са се жертвали за по-висша цел“, настоя Уолъс.

Те не само осъществяват незаконна инвазия и военни престъпления, но и техните висши служители са провалили собствените си ранг и досие до степен, че трябва да бъдат изправени пред военен съд, посочи той.