Руските власти притискали семейството на Навални за тайно погребение! Какво крият?

0
90
0000598975 article2[1]
Нюз.бг

Говорителка на покойния руски опозиционер и критик на Кремъл Алексей Навални съобщи в петък, че руските власти са притиснали майка му Людмила да се съгласи на бързо и тайно погребение, съобщава „Ройтерс“.

Навални, ще бъде погребан в наказателната колония, където е починал, освен ако тя не се съгласи в рамките на три часа да го погребе без публично погребение, е било съобщено на майката.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш публикува в X: „Преди час следовател се обади на майката на Алексей и ѝ постави ултиматум. Или тя се съгласява в рамките на три часа на тайно погребение без публично сбогуване, или Алексей ще бъде погребан в наказателната колония.“

Ярмиш каза, че майката на Навални отказва и продължава да настоява тялото му да ѝ бъде предадено. Няма незабавен коментар от властите.

Майка му Людмила, на 69 години, настояваше от дни властите да предадат тялото му, за да бъде погребано по начин, който да позволи на неговите приятели, семейство и поддръжници да отдадат почитта си.

Припомняме, че Навални, най-известният политически опонент на президента Владимир Путин, почина внезапно преди седмица в Арктическата наказателна колония, където излежаваше присъди общо повече от 30 години.

Майка му каза още, че в сряда са ѝ показали трупа и смъртния акт. Помощниците на Навални казаха, че в смъртния акт е посочено, че е починал от естествена смърт.

„Разследващите твърдят, че знаят причината за смъртта, имат готови всички медицински и правни документи, които аз видях и подписах медицинския смъртен акт“, каза тя.

Помощникът на Навални Иван Жданов каза, че адвокатите на Людмила са подали правна жалба, в която се твърди, че е „посегнато на тялото на починало лице“.

Той също така предложи награда на членовете на охранителната институция в замяна на информация за това, което той определи като убийството на Навални.

Много политически лидери от Запада обвиниха Кремъл за смъртта му. Дмитрий Песков определи тези твърдения като нелепи.


ADS