По повод 2-та годишнина от войната в Украйна : Вашингтон ще наложи над 500 нови санкции, насочени срещу Русия!

0
65
US President Joe Biden address to the nation from the Oval Office
Парите за Украйна сега!

Американският държавен глава Джо Байдън днес обяви, че Вашингтон ще наложи над 500 нови санкции, насочени срещу Русия, в стремежа си да засилят натиска върху Москва по повод втората годишнина от войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Очаква се Вашингтон да наложи и нови експортни ограничения на близо 100 организации за предоставяне на подкрепа на Русия и да предприеме действия за по-нататъшно редуциране на руските приходи от продажби на енергийни източници, става ясно от изявление на Байдън.

Целта на новите ограничения е да се потърси отговорност от Русия за войната и смъртта на водещия критик на Кремъл Алексей Навални, отбеляза Байдън в момент, когато Киев е изправен пред остър дефицит на боеприпаси, а американската военна помощ се бави с месеци в Конгреса.

„Те ще гарантират, че Путин ще плати още по-висока цена за агресията си в чужбина и репресиите у дома“, посочи Байдън по отношение на санкциите.

Мерките ще бъдат насочени към лица, свързани с изпращането на Навални в затвора, както и с финансовия сектор на Русия, отбранителната индустриална база, мрежите за доставки и лицата, които заобикалят санкциите на различни континенти, уточни американският лидер.

„Две години след началото на тази война народът на Украйна продължава да се бори с огромен кураж. Но (украинците) изпитват недостиг на боеприпаси. Украйна се нуждае от повече доставки от Съединените щати, за да удържи срещу непрестанните атаки на Русия, които се подпомагат от оръжия и боеприпаси от Иран и Северна Корея“, каза Байдън.

„Ето защо Камарата на представителите трябва да приеме двупартийния законопроект за допълнение на националната сигурност, преди да е станало твърде късно“, алармира още той.


ADS