Путин обвини запада за санкциите но забрави че са заради войната която той започна!

0
62
60894120 3031
Източник : Днес.бг

Вината за глобалните последици от санкциите срещу Русия, включително за възможния глад в редица страни, лежи на съвестта на западните държави, които заради своето господство са готови да жертват останалия свят. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на съвещание по икономическите въпроси.

Той подчерта, че редица държави вече се сблъскват с риска от глад, а при продължителни санкции срещу Русия и за ЕС може да възникнат трудно обратими последици.

„Вината за това е изцяло на елита на западните държави, които заради запазването на собственото си господство са готови да жертват останалия свят“, констатира Путин.

Русия се справя уверено с външните предизвикателства, подчерта той, цитиран от БГНЕС.

Западните санкции срещу Русия нанасят удар по икономиките на тези държави, които ги въвеждат, а освен това причиняват и глобална криза.

„Тези санкции до голяма степен провокират глобалната криза. Техните автори, водени от късогледи политически амбиции и русофобия, до голяма степен засягат собствените им национални интереси, нанасят удар по собствените им икономики, по благополучието на техните граждани”, каза Путин.

Продължаването на политиката на „санкционна обсебеност“ спрямо Русия ще доведе до най-сложните и трудно обратими последици за гражданите на Европейския съюз и най-бедните страни в света, заяви руският президент.

„Очевидно е, че по силата на обективните икономически закони продължаването на манията за санкции, ако мога така да се изразя, неизбежно ще доведе до най-тежките и трудно обратими последици за Европейския съюз, за неговите граждани и за най-бедните държави“, посочи той.