Лондон безкомпромисен : Санкциите срещу Русия не трябва да бъдат отменяни до пълното освобождаване на Украйна!

0
4
768x4321 8
Източник : Нюз.бг

Британският външен министър Лиз Тръс заяви, че международните санкции срещу Русия трябва да бъдат в сила до пълното изтегляне на руските сили от цяла Украйна, цитира думите й Руската служба на Би Би Си.

„Путин се опозорява на световната сцена. Трябва да гарантираме, че той ще бъде победен в Украйна, което няма да му донесе никаква полза и в крайна сметка ще го възпре от нова агресия“, каза Тръс преди срещата на външните министри на Г-7 в Германия.main 16217588751

Припомняме, че британският министър на отбраната на Великобритания Бен Уолъс по време на реч в Националния военен музей в Лондон  заяви, че президентът на Русия Владимир Путин и руските лидери са огледало на фашизма на Нацистка Германия.

Уолъс бе категоричен тогава, че руското ръководство трябва да сподели участта на нацистите, които в крайна сметка бяха изправени пред Нюрнбергския процес за своите зверства.

Преди няколко седмици Тръс вече каза, че да се говори за премахване на санкциите е възможно само при пълно прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски от цялата територия на Украйна.

Тя каза също, че съюзниците на Украйна трябва да вземат решение за нови санкции срещу Русия и че трябва да отидат „по-бързо и по-далеч“ в подкрепа на Украйна в нейната борба.

„Най-добрият начин да се гарантира дългосрочната сигурност на Украйна е тя да може да се защитава. Това означава да се даде на Украйна ясен път към оръжията, съвместими с НАТО“, каза тя.

Както обяснява дипломатическият кореспондент на Би Би Си Джеймс Ландейл, целта на подобно категорично изявление е да сигнализира на Кремъл, че Великобритания не е готова да прави никакви отстъпки във време на военна агресия.