Горещо проучване показа резултатите от изборите, ако са днес, появи се нов играч. ГРАФИКИ :

0
41
0000505276 article21
Източник : Блиц.бг

„С най-голямо доверие се ползва президентството, както и Радев – 49,3%. То леко е спаднало заради позициите му. Недоверието към правителството е 69%. Статистиката се стабилизира. Ние не даваме опция „не мога да преценя“, така доверието и недоверието са повече.

 

77,2% е недоверието в Народното събрание“. Това заяви социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг в ефира на Nova news.

Около 45% смятат, че най-големият проблем у нас е инфлацията и високите цени. „Войната в Украйна започва да набира скорост като част от големите проблеми. Хората задават отговорите, ние не даваме опции на този въпрос“, уточни социологът.

35,8% от запитаните прогнозират предсрочни избори до края на годината. „65% очакват предсрочни избори като цяло, но на въпроса дали трябва да има такива, нещата се обръщат. Над 50% искат по-скоро да има вътрешни промени в правителството“, разкри Павлов.

Електориалните нагласи показват, че с най-високо партийно доверие е ГЕРБ, следван от ПП и БСП. Според проучването „Български възход“ ще има около 7% и ще влезе в парламента. Предвижданията са 8 партии да влязат в НС“, посочи той.

За целите на проучването 820 души са интервюирани по домовете в периода от 4 до 9 май.