Прокуратурата: Аферата „Ало, Банов съм“ свърши! Прокуратурата няма да разследва министъра на културата по сигнала на Йончева!

2
boil banov
Източник : Блиц.бг

На 11.04.2019 г. Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на данни за извършено престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратура. Преписи от постановлението са изпратени на лицата, подали сигналите – Политическа партия „Българска социалистическа партия“, представлявана от Председателя на Националния съвет Корнелия Нинова, на народния представител Елена Йончева и на Григор Здравков. БСП сигнализира ОЛАФ и прокуратурата за корупция в строителството и злоупотреба с държавни средства от Боил Банов в качеството му на зам.-министър на културата през 2016 г. Елена Йончева представи запис от разговори на Банов, в които той съдейства за опрощаването на поне 700 хиляди лева неустойка на фирмата – строител на втори и трети етап на античния културен комплекс „Сердика“ – Ларгото. Поради засиления обществен интерес, с разрешение на наблюдаващия прокурор и след заличаване на личните данни, пресцентърът на Специализираната прокуратура публикува пълния текст на постановлението от 11.04.2019 г.
Капитан : Няма данни за извършено престъпление по служба!       Забравете!

- Реклама -

2 КОМЕНТАРИ

  1. З А Щ О …. ЗАЩО, ЛИ ……ЗАЩОТО ПРОКУРАТУРАТА Е ПОЛУЧИЛА РАЗПОРЕЖДАНЕ ЗА ТОВА РЕШЕНИЕ.!!! И НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ОЧАКВАМЕ ПРАВОСЪДИЕ ……НА „КУКУВО ВРЕМЕ“ !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук