ПП и ДБ вече преговарят за общо явяване на изборите!

0
13
orig1 14
Източник : Дир.бг

„Продължаваме промяната“ вече преговаря за общо явяване с „Демократична България“, която и да е датата на следващите предсрочни парламентарни избори, съобщи депутатът от „Промяната“ Венеция Ангова.

Ангова напомни също, че Националният съвет на „Продължаваме промяната“ вече е дал мандат за разговори с „Демократична България“ за съвместно явяване на изборите.

„Датата зависи от президента, както вече знаете Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с ДБ, така че да може сформираме силите на доброто…“, коментира Ангова пред медиите в парламентарните кулоари.

Основният приоритет за двете политически сили ще бъде антикорупцията, каза депутатката в кулоарите на НС.

„Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема за антикорупцията въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да можем наистина да осъществим дневния ред на България“, допълни тя.

Народната представителка обобщи и резултата от лидерската среща, организирана от Корнелия Нинова, на която се отзоваха само председателите на ГЕРБ, ДПС и „Български възход“

„Това, което видяхме, е годежът между задругата на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата„, прогнозира депутатката от ПП.

Ангова допълни, че парламентарната група на ПП има опасения, че в оставащите последни дни на 48-то Народно събрание ще бъдат прокарани „доста популистки законопроекти“.

„Програмата не зависи от нас, както виждате, нашите законопроекти биват изтиквани назад“, оплака се Венеция Ангова.