Партиите на промяната, ще имат смазващо мнозинство в новото НС! Чалъмите на Славчо няма да вървят!

0
21
zx952y526 42495811

Според представителните  данни  към настоящия момент коалицията ГЕРБ-СДС събира подкрепа от 22,5% от избирателите, БСП – 16,1%, ДБ – 15,8%, ИТН – 15,5%, ДПС – 11,9%, а „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) – 4,8%. Най-близо под 4-процентната бариера за влизане в парламента Галъп интернешънъл нарежда „Възраждане“ с 3,1% и ВМРО с 2,4%.

От агенцията уточняват, че изследването е проведено между 2 и 10 септември и в него са участвали 1007 пълнолетни. Тъй като новият политически проект на доскорошните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев беше обявен преди ден, Галъп интернешънъл не е имало как да провери нагласите към него.

Оттам обаче допълват, че двамата бивши министри са „сред политическите фигури у нас с най-бързо растящ личен рейтинг“.

„При цялата условност на отчитането на лично доверие, при [Бойко] Борисов, например, то е 15,1% (което е исторически минимум за него), докато при Кирил Петков през този месец е 33,8%, което го нарежда сред първите в класацията на най-харесваните политици, оглавявана от Румен Радев (с лично доверие от 65,5% през този месец)“, посочват от социологическата агенция.

Алфа Рисърч прогнозира втори резултат за ИТН, макар и отчитайки срив в резултата на партията на Слави Трифонов от над 7% в сравнение с подкрепата ѝ, отчетена на вота на 11 юли. Според това изследване ГЕРБ-СДС получава 21,1% от гласовете, ИТН – 16,9%, БСП – 16.5%, ДБ – 13,2%, ДПС – 9,6%, а ИБГНИ – 4,1%. Това проучване също сочи „Възраждане“ като партията, която ще остане най-близо под чертата за влизане в парламента с 3,5% от гласовете.

Това изследване също не включва нагласите на избирателите за новообявения проект на Кирил Петков и Асен Василев. Въпреки това агенцията прогнозира, че двамата могат да получат около 8-9% от твърдо решилите да упражнят правото си на вот, съобщи „Дневник“.

Капитан : От публикуваните изследвания на Галъп и Алфа Рисърч стават ясни няколко неща :

Първо, чалъмите на Славчо вече няма да вървят, защото ИТН сами се насадиха на четвъртото място с простотиите, които свършиха!

Второто за тях е по-лошо! Петков и Василев са със същият профил, като техните кандидати, но много по-известни и доказали, че могат и го правят и като нищо, ще им отнесат избирателите в новия проект, така, че това четвърто място да се окаже мечта за ИТН, а “ Двамата Веронци “ да се окажат победители!

Трето-отсега е ясно, че новите партии, ще имат мнозинство, а ако някоя от тях реши да се прави на интересна, то БСП веднага, ще я замести!

И накрая- ГЕРБ и ДПС могат да си вземат довиждане с властта поне за 4 години, а ако промяната се случи, то тези 4 години могат да станат и 14! Толкова, колкото са достатъчни Борисов и Доган да усъвършенстват белота при бай Ставри!