дом Политика Слави Трифонов : Твърдението, че ИТН са виновни да няма правителство е...

Слави Трифонов : Твърдението, че ИТН са виновни да няма правителство е лъжа!

0
4
slavi1
Източник : Дир.бг

Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието. Това написа във фейсбук страницата си лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

Твърдението, че „Има такъв народ“ са виновни за това да няма правителство е лъжа, категоричен е Трифонов.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован – това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното – истината, коментира още лидерът на „Има такъв народ“.

А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект „Има такъв народ“, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия „Има такъв народ“ беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС – ей, тогава щеше да е разочарованието. Даже „разочарование“ е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Има такъв народ“ беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство, попита Слави Трифонов.

„Има такъв народ“ имаше 65 депутати, останалите партии – 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

Капитан : Късно е чадо, хората те разбраха!