Кирил Петков и Асен Василев : Преговаряме с няколко партии за съставяне на коалиция за изборите!

0
2
zx952y526 42495811

Бившите министри от служебното правителство Асен Василев и Кирил Петков обявиха публично намеренията си за бъдещо участие в политическия живот на страната. Това се случи в център „Проджект лаб“ на столичния бул. „Мария Луиза“ №58.

Новият проект ще носи името „Продължаваме промяната“. По време на събитието стана ясно, че мандатоносителят, с която двамата ще участват в предстоящите парламентарни избори през ноември, няма да бъде обявен. Асен Василев заяви, че преговарят със 7-8 партии, които ще бъдат сложени в коалиция. Сред тях обаче не е партия МИР. Той уточни, че влизат в политиката, защото няма как иначе да бъде направена промяната, тъй като България е парламентарна държава и следващото правителство ще е коалиционно.

Кирил Петков уточни, че няма да вземат структури от никоя партия.“Това не е президентска партия“, категоричен бе Кирил Петков.

Асен Василев пък заяви, че се стремят към това да управляват страната. Целта им е да имат повече от 120 депутати в следващото НС.

С днешното събитие искаме да кажем, че продължаваме промяната, каза Кирил Петков.

Петков очерта четири конкретни и ясни цели, по които са работили с Асен Василев – спиране на корупцията и кражбите, освобождаване на малкия и средния бизнес така, че да работят спокойно, привличане на инвестиции и благоденствието да се разпределя по-справедливо.

„Всички знаете, че в последните 4 месеца започнахме промяната и имахме конкретни и ясни цели. Цел 1 – да спрем корупцията и кражбата, добър пример беше ББР. Цел 2 – да освободим малкия и среден бизнес да работи спокойно. Стигнахме до 10% растеж и благодарение на приоритетите на НАП фокусът вече не бяха малки магазини, а големите фирми с големите обществени поръчки. Приоритет 3 – да привлечем високотехнологични инвестиции.

Видяхте, че само за 4 месеца привлякохме голям завод за електроавтомобили в Ловеч. Приоритет 4 – когато се събере това благоденствие да се разпредели по-справедливо. Бюджетът показа точно това – когато можем и да намалим дефицита и да разпределим средствата сред пенсионери, хората от здравеопазването и образованието. Вие ни познавате. Тук не включваме нищо ново, искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години“, каза Петков.

Той заяви, че не е важно дали си ляв или десен, а дали си почтен. Каза, че ще работят с почтени хора, независимо от коя страна са те.

Представи екипа си. Обясни, че критериите към тях са да са с добра кариера извън политиката, независими хора. Да не са били в повече от една партия, освен тази коалиция, защото не вярват в хора, които прескачат от партия в партия. Приоритет е и да нямат скандали. Всеки един от тях ще подпише договор за почтеност, че нямат скрити пари.

Повечето от екипа на новата формация са млади хора завършили в чужбина.

„Безброй партии ни се обадиха с предложение да ни станат мандатоносители. В момента сме в процес на разговори с няколко партии, най-вероятно ще ги сложим под формата на коалицията. А „Продължаваме промяната“ да си остане името. 7-8 партии са, с които си говорим“, обяви Асен Василев.

На въпрос кой е кандидатът им за президент, те посочиха, че ще подкрепят Румен Радев.