Грозев : Путин пази Навални жив, за да може да го изтъргува при загуба на войната!

0
424
grozev1
Източник : Фрогнюз

Владимир Путин пази Алексей Навални жив, за да го изтъргува при евентуална загуба на войната в Украйна, когато ще трябва да се договаря с целия свят, заяви пред bTV разследващият журналист Христо Грозев.

“Същото се отнася и за над 15 други опозиционни лидери, които са вкарани в затвора за абсурдни неща, като например за пост във Facebook“, допълни той.

Навални е един от най-големите критици на режима на Кремъл. В момента излежава присъда в руски затвор, която е сочена от мнозина като политически мотивирана. Навални бе задържан при завръщането си обратно от Германия в Русия, където се лекуваше след отравяне с “Новичок”.

Покушението срещу Навални се случи по време на полет от Томск до Москва и за него международната общност обвинява Русия – твърдения, които Кремъл отрича.

Христо Грозев е един от разследващите журналисти, намерили връзка между отравянето на Навални и агентите на ГРУ. Заради разкритията, които прави, българският журналист попадна под прицела на Кремъл и бе обявен за международно издирване.

“Страхът е субективно усещане, но реално – обективно, има опасност за живота ми. Ще прекарам следващите няколко месеца в труднодостъпни места, но за щастие имам повод да бъда известно време на американския континент, където е по безопасно“, заяви Грозев.

През последния месец той е получавал от правоохранителни органи на различни страни информация за повишен риск, а молбата им е била да не говори за това публично. Времето Грозев използвал, за да довърши започнати разследвания.

“Русия няма някакви напредничави технологии и единственото, с което уж можеше да се гордее, това е страшната и всемогъща система на репресия на секретните служби. Когато и този мит се разпада, на Путин не му остава нищо“, коментира още Грозев.