Петков : Започва обединението на “добрите сили”!

0
415
orig1 15
Източник : Днес.бг

Започва обединението на “добрите сили”. Това заяви пред журналисти преди заседанието на ДСБ Кирил Петков. Формацията решава дали да даде зелена светлина за съвместно явяване на “Демократична България” и “Продължаваме Промяната” на предстоящите през април избори.

Петков зове за обединение на “добрите сили” срещу статуквото още преди връщането на третия мандат от БСП. Тогава лидерът на ПП остави вратата отворена за левицата, която обаче не се съгласи да говори с партията на Петков. Според него „добрите сили“ са организации по места в страната, зад които стоят активни граждани, борещи се за конкретна кауза. Като пример Петков посочи „Спаси София“. Новата партия ще участва на местните избори в столицата като се говори за обединението й с ПП и ДБ. То обаче все още е предмет на разговори.

По думите на Петков в следващите 3 месеца процесът на големято обединение ще продължи като лавина.

„В България има много добри сили и хора с кауза, но до този момент са се фрагментирали – всеки се бори за нещо малко и определено. Сега ще ги обединим и всички хора от задкулисието и от тъмния свят ще започнат да се страхуват. Страхът ще се пренесе към тях“, категоричен бе Петков.