Евро 2024 : Защо ще има пица в съблекалнята на всеки от отборите?

0
66
768x432[1]
Дир.бг

Пица и футбол може да звучи като наглед странна комбинация, но всъщност присъствието на италианската вкусотия в спорта е все по-често срещано.При това говорим за професионалната част на играта, а не за приятели, които се наслаждават на най-добрите играчи в света пред телевизора у дома с по парче пица

Защо точно този вид ястие е предпочитано все повече и повече сред елитните спортисти?

И защо в съблекалните на участниците на Евро 2024 ще има пици?

Снимка: Getty Images

Италия стана европейски шампион преди три години, след като Евро 2020 бе изместено с година напред заради пандемията, а част от успеха на „адзурите“ по пътя към върха имаше и традиционната италианска храна. И по-точно пицата. pica 82619 500x334[1]

Това абсолютно хранително чудо на чудесата, произлизащо от Апенините и явно обичано еднакво много както от обикновените фенове, така и от професионалните спортисти, които те подкрепят. С хрупкава коричка и точните пресни съставки, включително и италиански билки изкушава и Feliciana – лесната вкусна пица на Dr.Oetker, на която със сигурност биха се насладили дори и европейските шампиони по футбол.

Футболистите на Роберто Манчини редовно похапваха пица след мачовете си на последното първенство на Старият континент. И ще продължат да го правят и това лято в Германия, където ще защитават титлата си, защото когато едно нещо работи – продължаваш да го използваш, нали така?

Както всеки сериозен национален отбор, „скуадрата“ разполага с голям екип от специалисти по хранене и професионални готвачи, които се грижат за диетата на звездите.


ADS