Бухалките на Борисов една по една изчезват, ред е на КПКОНПИ!

0
21
cacarov geshev21

Всичко каквото можа ГЕРБ хвърли в защита на спец правосъдието. Не му се получи, а и нямаше как да стане, защото обществото вече се бе произнесло. То си е казало думата и за прокуратурата като цяло – недоверие над 90%. Без аналог в света.

Обобщението, направено от съдия Велислава Ангелова: „И да ни закриете мафията ще ни приеме с радост“ направи спасяването на спеца невъзможно. Досега отричания брак между любимата бухалка на Борисов и ортаците му с мафията, стана публичен. Да благодарим на Ангелова за откровеността.

Идва ред на разкритията: какви производства са започнати от спец прокуртурата и влачени с години, колко ялови обвинения са повдигнати, за да бъдат ударени опоненти на предишния режим, колко хора са лежали по арестите само, защото са неудобни и пр.

Извади ли се на светло цялата тази тиня, ще разберем, защо толкова някои кръгове държаха да се запази спец правосъдието.

Следващата крачка на коалицията е радикална реформа в антикорупционната КПКОНПИ, превърнала се в истински Франкенщайн. В името на интересите на мафията комисията е запорирала имущество, имоти и сметки на стотици българи. Това е съсипало живота на немалка част от тях – каквато е и целта.

И не е вярно, че смяната на няколко души на високи постове в магистратурата, не върши работа. Иван Гешев, Сотир Цацаров, Димитър Франтишек Петров и още неколцина трябва да бъдат разследвани за техни действия и решения, будещи съмнения за обслужване на партийни и мафиотски интереси.

Дори само отстраняването на Гешев би променило тотално работата на обвинението, защото десетки прокурори ще се почувстват свободни да работят както повелява закона, а не по инструкции, заплахи и зависимости. Същото важи и за Цацаров.

От радикални промени се нуждае и политбюро на магистратурата ВСС. Персоналните промени и там са наложителни, но има нужда и от други. Например във ВСС да присъстват и представители на защитата на жертви и обвиняеми.

Член 47 от Хартата на основните права на Европейския съюз гарантира на всички лица в ЕС правото на ефективни правни средства за защита. Гражданите в България обаче нямат представители във ВСС, който да отстоява техните права. Излиза, че ВСС е само административен орган, съставен от лица, предложени на квотен принцип от политически партии, парламент и президент. А гражданите?

Това може да звучи наивно, поднесено чрез средствата на журналистиката, но нека се произнесат експертите тогава. Защото досега сме свидетели как висшият орган на съдебната власт се използва от политически сили и кръгове с нечисти цели.

Тези неща са известни до болка. Повтарям ги, защото обществото се умори да чака, а и страшно много хора са получили незаслужени удари от въпросните структури-бухалки. Те имат право на възмездие.

И това не е реваншизъм, драги флигорни от бившето управление на ГЕРБ, справедливост е.

                                                                                        Огнян Стефанов  Фрогнюз.