Самолет на Flydubai кацна на летище София след сигнал за бомба на борда!

0
13
7cfa14d4b62d442eb45b779b1fd4986a1
Източник : Дир.бг

Сигнал за поставено взривно устройство в самолет, приземил се на летище София, е подаден около 15 часа.

Към аеропорта са изпратени екипи на полицията, Жандармерията и Спешна помощ.

Според първоначалната информация самолетът на авиокомпания Flydubai е изпълнявал полет от Дубай. В момента се извършва оглед на машината. Сигналът е бил, че взривно устройство е било качено на борда от пътник.

Евакуирани са пътниците от Терминал 2, докато тече огледът.

Специализираните служби не са открили нещо опасно в самолет, кацнал от Дубай в София, за който имаше съмнения за взривно вещество на борда, съобщи Летище София.

Машината на авиокомпания Flydubai със 124 пътници на борда по направлението от Дубай до София се приземила на летище София малко след 15,00 ч. днес. Заради съмнения за взривно вещество на борда е бил свикан кризисния щаб на летище София, в който участват специализирани държавни органи, служители на аерогарата и др., се посочва в съобщението.

Според процедурите за действие в подобни ситуации самолетът е отклонен на безопасно разстояние, паркиран на отдалечена стоянка и пътниците са свалени от самолета, който e бил претърсен от специализираните служби и нищо опасно не е било открито, отбелязва Летище София във фейсбук страницата си.

Пътниците са напуснали самолета.

Пристигащите и заминаващи полети продължават да се изпълняват по разписание.