Арестуваха отново Новак Джокович в Австралия. Май, ще го депортират!

0
140
novak djokovich bgnes21
Източник : Днес.бг

Тенисист №1 в света Новак Джокович е бил арестуван отново, малко след като спечели съдебното дело за анулираната му виза. З това е съобщил бащата на звездата Сърджан Джокович, пише ”Дейли Мейл”.

Според сръбски медии, пред които е говорил бащата на тенисиста, повторният арест на сина му е опит на австралийските власти все пак да го депортират, въпреки решението на съда само преди няколко часа.

Тази сутрин стана ясно, че Новак Джокович печели делото за депортацията си. Така тенисистът ще може да играе в турнира от Големия шлем. Съдът отхвърли решението на имиграционните власти, че спортистът не е покривал здравните изисквания за влизане в страната.

Според тях всички чуждестранни граждани трябва да имат завършен цикъл на ваксинация срещу COVID-19. Именно поради тази причина му бе отказана и виза.

Заседанието се проведе онлайн, като самият 9-кратен шампион на Откритото първенство на Австралия се присъедини в края му. За целта той трябваше да напусне хотела, в който беше изолиран при пристигането си в Австралия.