Копейкин щял да съди БТВ заради материала с ваксинираните му депутати!

0
17
kostadin kostadinov nova1
Кадър : Нова тв.

Първи коментар след репортажа на БТВ тази сутрин, който показа, че депутати от „Възраждане“ са ваксинирани.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов най-вероятно ще заведе дело срещу bTV. Причината – материал с интервюта на телевизията, от който става ясно колко и кои от депутатите на партията са ваксинирани, предаде Актуално.

В материала има по-обстойна картина от изказвания защо те са се ваксинирали срещу вируса, но партията им се противопоставя на зелените сертификати.

От думите на Костадинов пред БНР стана ясно, че той счита материала на телевизията за законово нарушение – „бъркане в здравните досиета“. Това за него е нарушаване на личните данни и тепърва „ще си урежда нещата с тях“.

 

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че е разбрал за васкинираните преди няколко дни, но той самият не се интересува особено кой се е ваксинирал и кой не е, защото това е лично право. Костадинов заяви, че „Възраждане“ ще направи опит да сезира Конституционния съд за зеления сертификат, но не е сигурен дали ще събере необходимите за целта депутати. По негови сметки, му липсват 12 депутати – трябва да са общо 47.

За Костадинов зеления сертификат в парламента е като нюрнбергските закони. За него това е това е конституционен преврат срещу Възраждане, „за да ги изхвърлят“ от парламента.