Ска Келер към Валери Симеонов: „Тук съм, може да дойдеш да ме изхвърлиш!“

0
1049
ска келер
снимка:актуално.ком

Съпредседателят на парламентарната група на Зелените/Европейски свободен алианс в Европейския парламент Ска Келер изрази искрено учудване от позицията на

Валери Симеонов
снимка гласове.ком

партията на вицепремиера Валери Симеонов по неин адрес. Става въпрос за искането на НФСБ Келер да бъде незабавно обявена за персона нон грата и експулсирана от България. Припомняме, че Келер се присъедини към традиционния протест в подкрепа на опазването на Национален парк „Пирин“ в четвъртък (8 февруари). „Не ми се е случвало досега член на правителство да иска да ме изгони – нито в Европа, нито някъде по света“, каза Келер специално за Actualno.com.

келер
снимка:труд.бг

„В ЕС има свобода на словото, демокрация, всеки може да каже какво мисли за политиката на всяко европейско правителство. Била съм на много места в Европа, където „Зелените“ са имали подобни инициативи като в България и не е имало проблем“, уточни Келер. Припомняме, че по-рано  НФСБ поиска от МВнР да обяви евродепутата за персона нон грата. „Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт“, казаха от партията на Симеонов.


ADS