Сдружението Трифонов-Димитров – следваща патерица на ГЕРБ, която да смени патриотите?

0
896
янаки
снимка:факти.бг

Сдружението между Слави Трифонов и Божидар Димитров ще послужи за следваща патерица на ГЕРБ, на мястото на Патриотите. Това заяви председателят на правния съвет на БСП Янаки Стоилов в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

божидар димитров
снимка:днес.бг
славчо
снимка:славишоу

„В политиката трябва да има устоичиви позиции. България деградира – у нас всичко е ТВ формат“, характеризира новата партийна заявка той.
Относно Инстанбулската конвенция неговото мнение е, че КС вероятно ще се произнесе, че няма нарушение на Конституцията.

„Този казус няма как да бъде разрешен в КС. Идеята за социалния пол ме притеснява в конвенцията. Нито ПЕС, нито БСП имат интерес конфликът между тях да се задълбочи“, обясни той и допълни, че „имаше момент, в който Нинова и Станишев взаимно се рекламираха, защото им беше удобно“.

Според него партиите и от двете страни не поставят важните въпроси за корупцията, защото в някакъв момент много хора от тях ще се окажат уязвими, информира днес.бг
„Затова не се отваря завесата докрай. Никой не пита: „Защо се монополизира българската икономика?“ Ролята на БСП се свежда само да участва в дебат, дали трябва да има една, или две кабинки в Пирин, но не и да поставя болезнените теми“, смята Стоилов.


ADS