Симеонов: В парламентарната група от 5 месеца се псуват!

0
2431
валерко
снимка::капитал.бг Източник : Днес.бг

Това заяви в предаването на Коритаров по телевизия Европа председателя на НФСБ Валери Симеонов. Научихме също, че и от известно време групата не се събира преди заседанията на Парламента. Това, а и отношенията между него и Каракачанов, които от доста време са в точката на замръзването, може да доведе до отделно явяване на изборите. Едно отделно явяване на избори означава самоубийство на някоя от партиите, а може би и на трите, според наблюдатели.
Симеонов посочи 2 основни причини за раздора с Воеводата. Първата е, че депутатите на ВМРО постоянно са по телевизионните студия, тези на фронтоваците – не. Основна вина за това имала пиарката на ВМРО, Катя Анева, която е приближена на Каракачанов и пробутвала по студията само неговите хора. Като шеф на телевизия Симеонов много добре знае, че водещите канят гости, които са най-подходящи за дадена тема, а не на последно място и атрактивни. Нормално е всеки водещ да има и лични симпатии към определени гости. Именно това убягва от мисленето на Фронтовака. Ако беше анализирал собственото си „дърварско“ поведение в телевизиите, щеше да е наясно, че има и други причини. Свикналият на услужливи въпроси в собствената си телевизия Симеонов изпада в стрес и недоумение как може журналисти да му задават въпроси, които не му харесват. Първичният му инстинкт го кара да ги репликира, да ги обижда и да им показва кой е Баш Майстора. Това естествено ядосва журналистите, които не са му подчинени и вече го канят само по нареждане на шефовете си. А и неведнъж Симеонов е заявявал, че има предавания в, които няма да стъпи.
Спомням си как в кампанията за парламент, когато НФСБ и ВМРО за пръв път влязоха, доста време с „главния“ секретар – тогава Мария Петрова, при слави убеждавахме Валери, че трябва да отиде в Шоуто на Слави. Беше се спекъл, че не харесва „Дългия“ и няма да отиде. Когато му обяснихме, че не отива заради „голата глава“, а заради около 1 милион зрители – кандиса. Трифонов пък се държа най-добре с „нашите“, поради лични симпатии, които май вече загубиха.
Втората причина, която ядосва Симеонов, била, че ВМРО – най малката партия в коалицията, била с най-голям апетит за позиции в листите. Хората обаче казват, че не е виновен тоя дето яде баницата, а този, който му я дава. Не, че Фронтовакът лесно дава, а просто Воеводата е с по-голям политически опит и успява да изработи „Баткото“. В предните избори имаше официално споразумение за съотношението 2:1 в полза на фронтоваците. В Парламента обаче се получи паритет, а след като изгониха Велизар Енчев и любимата ми стюардеса, воеводите имаха повече депутати. Това се получи, защото Каракачанов плъзна доста „водачи“ в смесени и трудни райони и самоувереният Симеонов налапа въдицата. Не е маловажен и фактът, че Воеводата воюва с проверени в битките свои бойци, а Фронтовакът разкара офицерите, които изградиха партията и влизаха смело в битките. Ако се разделят на изборите, Симеонов, ще разбере и още една истина. Бизнесмени и интересчии в България – дал господ, но офицери, които със сърце и душа воюват за справедливост – малко. А може би харесваме първите?

Ангел Божидаров


ADS