Задържаха прокурор, шофирал пиян и дрогиран в Бургаско!

0
23
768x432[1]
Нюз.бг

Задържаха прокурор, шофирал след употреба на алкохол, на бензиностанция в с. Равда, съобщи БТВ.

Рано тази сутрин служители на бензиностанцията са подали сигнал за водач на лек автомобил, който вероятно е употребил алкохол.

На място пристига екип на полицията, който установил, че шофьорът е Методи Велков – прокурор към Териториално отделение-Несебър към Районната прокуратура в Бургас.

Велков е отказал проба за алкохол и наркотици, като се е държал арогантно със служителите на реда. Той е задържан в срок до 24 часа.

По-късно през деня от Софийска градска прокуратура съобщиха, че се води разследване за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици и се потвърждава, че шофьорът е прокурор от Районна прокуратура-Бургас.

В съобщението на прокуратурата се посочва, че на 10 юли разследващ полицай от ОДМВР-Бургас е образувал досъдебно производство с първото действие по разследването, разпит на свидетел, за три престъпления:

  1. За това, че на 10.07.2024 г. в гр. Несебър, е управлявано моторно превозно средство – лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК;
  2. За това, че на 10.07.2024 г. в гр. Несебър, е управлявано моторно превозно средство – лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК;
  3. И за това, че на 10.07.2024 г. в гр. Несебър, противозаконно е пречено на орган на властта да изпълни задълженията си – престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

Към момента са извършени разпити на свидетели и на полицейски служители, направен е оглед на мястото на случката, а автомобилът е иззет като веществено доказателство.

Установено е, че лекият автомобил е управляван от прокурор от Районна прокуратура-Бургас. Същият е отказал да бъде тестван с техническо устройство за установяване употребата на алкохол и наркотични вещества, като е отказал и предоставянето на кръвна проба и втази връзка наблюдаващият прокурор е изготвил искане до Софийски градски съд за даване на разрешение за принудително изземване на образци за сравнително изследване.


ADS