Въпреки танковете Путин би вдигнал телефона на Шолц! Вече разбра че ще яде бой!

0
275
32 main v16462141981
Източник : Нюз.бг

Руският президент Владимир Путин е отворен за контакти с германския канцлер Олаф Шолц, въпреки че няма планиран телефонен разговор с него. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред РИА Новости, съобщава „Ройтерс“.

Германия, която преди това беше основният противник сред западните страни за предоставянето на модерни бойни танкове на Украйна, за да ѝ помогне да се пребори с руската инвазия, миналата седмица обяви, че ще изпрати 14 от своите танкове „Леопард 2“ на Киев, а също ще одобри доставки на такива бронирани машини от съюзническите европейски държави.

Новината, последвана малко след това и от обещанието на САЩ за танкове M1 Abrams за Киев, разгневи Кремъл.

„Засега в графика няма съгласувани разговори (с Шолц). Путин беше и остава отворен за контакти“, посочи днес Песков.

Капитан : Ще се отваря все повече! Като го подпукат танковете и ще се моли!

Шолц, цитиран от берлинския всекидневник в. „Тагешпигел“, заяви: „Ще разговарям отново с Путин – защото разговорът е необходим“.

Той добави: „Задължение на Путин е да изтегли войските от Украйна, за да сложи край на тази ужасна, безсмислена война, която вече е струвала стотици хиляди животи“.

В момента Шолц е на посещение в Южна Америка.

За последно двамата с руския лидер разговаряха по телефона в началото на декември. Тогава Путин предупреди, че линията на Германия и Запада за Украйна е „разрушителна“ и призова Берлин да преосмисли своя подход.