Северна Корея застава в окопа с Русия, но се тресе от глад! Народът гладува той за окопи мисли!

0
177
sev korea21
Източник : Фрогнюз

Северна Корея ”винаги ще бъде в един окоп с армията на народа на Русия”, които се борят срещу ”империалистическите сили” на САЩ и Запада. Това се посочва в изявление на Ким Йе Джонг, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.
Ким Йе Джонг в изявление разкритикува доставката на американски танкове за Украйна, като каза, че по този начин Съединените щати се опитват да „постигнат целта си за хегемония чрез по-нататъшно разширяване на прокси война, насочена към унищожаването на Русия“.

Според Ким Йе Джонг Западът „игнорира опасенията на Русия“ в областта на сигурността, а САЩ са главният виновник за продължаващата война в Украйна. Колкото и да бушуват силите на империалистическата коалиция, те в никакъв случай не могат да сломят героичния дух на армията и народа на Русия, които имат висок патриотизъм, упоритост и твърда духовна сила.

Винаги ще бъдем в един окоп заедно с армията и народа на Русия, вдигнал се на борба за защита на достойнството и честта на държавата, суверенитета и сигурността на страната. Ким Йе Джонг е един от най-влиятелните хора в Северна Корея.

Смята се, че тя е част от вътрешния кръг на Ким Чен Ун. Официално тя заема длъжността заместник-началник на отдела за пропаганда и агитация на Централния комитет на Корейската работническа партия. След руската инвазия в Украйна Северна Корея последователно подкрепяше позицията на Москва.

Северна Корея гласува против резолюциите, осъждащи Русия в ООН, и освен това беше единствената в света, която официално подкрепи резултатите от „референдумите“, след които бяха анексирани украински територии.В същото време никой от политическото ръководство на КНДР досега не е изразил подкрепа за Москва в публични изказвания.

Припомняме, че още през 2013 г. Ким Чен Ун се обръща с молба за продоволствена помощ от САЩ, тъй като над 6 млн души от общо 24-милионното население на страната е в бедствено положение по отношение на изхранването. Същата година ЕС подпомага Пхенян с продукти за десетки милиони евро.

На 20 януари 2023 г. руското интернет издание Лента.ру пише: Населението на КНДР е на ръба на най-големия глад от 33 години насам. Причината е некадърната икономическа политика на правителството. В същото време „нетният баланс на зърно в Северна Корея падна под минималните човешки нужди“.

„Наличието на храна вероятно е паднало под абсолютния минимум по отношение на човешките нужди и по един показател е на най-ниското си ниво от глада в страната през 90-те години“, пише изданието, базирайки се на доклад на Организацията за световно изхранване на ООН. Периодът на глада, който съвпада с икономическа криза в Северна Корея, напомня периода на „Тежкия поход“, продължил от 1995 до 1999 г. и отнел живота на десетки хиляди до 3 милиона души.