УСПЕШЕН СТАРТ НА ДИСТАНЦИОННАТА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ В БУРГАС !

0
4
1a53025696a78560c8c3e8a4da0144351

90 % от бургаските деца днес са учили у дома чрез електронната среда за обучение. Това е с около 10-12 % повече от данните в национален мащаб. Използвани са редица учебни електронни платформи и ресурси, като упражнения, задачи за самоподготовка, тестове, диктовки и видео материали, съобщи началникът на РУО-Бургас – инж. Виолета Илиева.

Една от електронните платформи, чрез която се обучават децата, е блокирала заради 20 пъти по-високия трафик, но обучението е компенсирано веднага чрез фейсбук групите на учениците. Проблемът вече е отстранен, а системата е подсилена, за да може да издържи на по-голямото натоварване.

До няколко дни ще бъде пусната за ползване от всички училища и една от най-големите платформи за електронно обучение Microsoft Teams.

От утре стартира и още една полезна и интересна инициатива, свързана с обучението на бургаските ученици. В програмата на местния телевизионен оператор RN по „Канал 0“ от 10.00 часа, с повторение в 16.15 часа, ще се излъчват видео уроци и образователни филми. Те ще допълват обучителната програма на БНТ 2.

Със съдействието на мобилните оператори ще бъдат пуснати WiFi точки на достъп на местата в община Бургас, където няма интернет покритие, за да могат децата там също да се възползват от дистанционната форма на обучение. Това са кварталите „Победа“, „Горно Езерово“, „Долно Езерово“, Черно море и Рудник.

Призовават се бургаските родители на учениците в начален етап на образование – от 1-ви до 4-ти клас, да окажат съдействие в новата ситуация за самоподготовка на децата в домашна среда.

Темите и задачите са свързани с вече изучаван в училище материал и ще служат за преговор, обобщение и затвърждаване на знания, а не ново учебно съдържание.                                                                                              Радостин Рачев.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук