Тръмп се зарече: Няма отстъпки пред Турция! Харесвам Турция, много харесвам турския народ, но…!

0
donald tramp na byuro
Снимка Ройтерс Източник:Днес.бг

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се зарече, че няма да прави никакви отстъпки на Турция, за да издейства освобождаване на задържания от нея американски пастор и заяви, че не го интересува дали наложените от него наказателни мита ще окажат негативни ефекти върху европейската икономика, предаде Ройтерс.

Президентът на САЩ даде специално интервю за Ройтерс в Овалния кабинет на Белия дом. Той смятал, че имал сделка с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, когато убедил Израел да освободи задържан турски гражданин и мислел, че след това Ердоган ще освободи пастора Андрю Брънсън.

„Мисля, че това, което прави Турция, е много тъжно. Мисля, че правят ужасна грешка. Няма да има отстъпки“, каза Тръмп.

Той наложи мита над вноса на турска стомана и алуминий след отказа на Ердоган да освободи Брънсън, което породи безпокойства, че това ще се отрази негативно на европейската икономика, напомня Ройтерс, цитирана от БТА.

„Изобщо не ме интересува. Точно това трябва да се направи“, отвърна Тръмп на въпрос може ли да има потенциални щети за други икономики.

„Харесвам Турция. Много харесвам турския народ. Досега имах много добри отношения с президента, както знаете. Разбирахме се чудесно. Имах много добри отношения. Но това не може да е еднопосочна улица. Няма повече да е еднопосочна улица за САЩ“, каза президентът на САЩ в специалното интервю за Ройтерс.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук