Социологът Славкова : Възраждане, ще създава проблеми и напрежение!

0
23
slavkova1
Източник : Фрогнюз.

„Всеки човек, който е политически неграмотен, би подценил присъствието на „Възраждане“ в Народното събрание. „Възраждане“ ще бъде тази политическа формация, която ще създава напрежение, проблеми.“ Това мнение изразЕвелина Славкова от изследователски център „Тренд“ след вчерашните протести срещу зелените сертификати.

Когато темата е свързана със здраве, тя е опасна. „Възраждане“ използва политически тази тема, но те нямат друг избор, изтъкна Славкова пред БНР.

„Ако изоставят тази тема, това може да ги изхвърли от Народното събрание. Техните привърженици ще бъдат разочаровани от тях“, отбеляза социологът. Според Славкова хората, които протестират, виждат във „Възраждане“ „тази политическа формация, която ще се опита да ги защити“.

Много е опасно, ако властта се влияе от такъв тип протести, посочи в анализа си Евелина Славкова.

„С тази специфична тема не можеш да лавираш много.“

В България хората, които не вярват във ваксините не са малко, подчерта Славкова. Тя акцентира върху липсата на разяснителна кампания, каквато по думите ѝ би трябвало да е приоритет.

От общо четири политически формации в кабинета имаме партия и половина с политически опит – БСП и отчасти ДБ, а това поставя под риск правителството за вземане на грешни решения, смята Славкова, която определи ситуацията като турбулентна.

По думите ѝ докато властта се опитва да си „подреди къщичката“, каквато си представя, че трябва да бъде, пропуска неща, които много бързо трябва да се случат.

В един момент всяка от политическите формации ще започне да дърпа към себе си, прогнозира тя.