дом Хумор Служебният премиер : Вече си представях заглавия “ Гълъб Донев отлетя от...

Служебният премиер : Вече си представях заглавия “ Гълъб Донев отлетя от министерския съвет“!

0
448
donev bgnes1
Източник : Дир.бг

Служебното правителство продължава работата по приоритетите, които обявихме в началото на нашия мандат. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание.

„Вече си представях заглавията в медиите: „Гълъб Донев отлетя от Министерския съвет“. Оставаме, както стана ясно преди час, след гласуването на народните представители. Остава и надеждата за съставяне на редовно правителство, излъчено от Народното събрание и подкрепено от стабилно мнозинство“, коментира Донев по повод днешното гласуване в парламента, при което народните представители не подкрепиха кандидатурата проф. Николай Габровски, излъчена от ГЕРБ-СДС, за премиер с първия проучвателен мандат.

„Работим с мисъл за хората, спазвайки законите на България. От хода на дискусията в парламента днес ясно пролича, че тази наша мисия за работа с мисъл за хората на България, се възприема и от народните представители.

Това ми дава надежда за успех в търсенето на модела за съставяне на редовно правителство“, посочи още служебният министър-председател, цитиран от БТА.

След около тричасови дебати днес парламентът не избра за министър-председател Николай Габровски, предложен от ГЕРБ-СДС. „За“ неговата номинация бяха 113 депутати, „против“ – 125, без „въздържал се“.

В подкрепа на Габровски гласуваха ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход“. Против номинацията бяха „Продължаваме Промяната“, „Възраждане“, „БСП за България“, „Демократична България“, както и един нечленуващ в парламентарна група.

Предстои държавният глава Румен Радев да връчи мандат на втората по големите парламентарно представена формация – „Продължаваме Промяната“.