След васалното гласуване на съветниците на ГЕРБ в Бургас, политици атакуваха Сарая на Доган по море!

2
4155
saraya v otmanli
Сараят на Доган в парк Росенец край Бургас! На 100 метра от морето не може да се строи!

Скандалът с незаконното, а и крайно неморално гласуване на бургаските съветници да подарят българска общинска земя на Ахмед Доган набира скорост. След, като НПО-то ОЗБГ-Организация за защита на българските граждани заведе дело срещу скандалното гласуване, днес политици атакуваха Сарая на Доган по вода! Интересно е как българският Робин Худ-Бойко Борисов мълчи по въпроса, като чекмедже с Евро!

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов стигна по вода до брега край сградата, известна като морския сарай на Доган до нефтеното пристанище Росенец. Здрави момчета обаче го посрещнаха крайно негостоприемно.

Бившият правосъден министър и спътниците му успяха да забият българския трибагреник на брега, но след това бяха изблъскани в морето, тъй като според въоръжените охранители се намирали на частна собственост.

Иванов се опита безуспешно да им обясни, че бреговата ивица е изключителна държавна собственост.

По суша достъпът до имението, за което се твърди, че е лятна резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е невъзможен за обикновените хора – на пътя има бариера. Затова активистите на Демократична България акостираха на брега с надуваема лодка.

Целият „десант“ се излъчваше на живо от фейсбук профила на Иванов и за минути натрупа хиляди гледания.

„По моя информация тук идват и Корнелия Нинова, и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това“, каза съпредседателят на Демократична България.

Иванов поиска охранителите с пищовите да се легитимират, те отказаха. Бившият правосъден министър ги попита дали са служители на НСО, но гардовете не отговориха. Според информация на OFFNews на морския Догансарай няма служители на ведомството под шапката на президента Радев.

Близо половин час след началото на препирнята, на мястото пристигна полиция. Служителите на МВР поискаха личните карти само на Христо Иванов и съмишлениците му, но не и на охранителите, които ги бутаха във водата, пише ОФнюз.

По-късно лидерът на Демократична България сподели във фейсбук второ видео, в което вече пътува с лодката след визитата в имението. На него той обяви, че отиват в бургаската полиция, за да подадат сигнал, че са станали жертва на саморазправа. Според Иванов сигналът от излъчването е бил заглушаван с технически средства.


- Реклама -

2 КОМЕНТАРИ

  1. Започнете от този, който взе и изхвърли българското знаме!!!
    Зад кадър!!!
    И неговите деца ще живеят тук…..
    Да помисли за това….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук