След 3 дни предупреждения пак тъпанари с летни гуми задръстиха пътищата!!!

0
267
orig[1]
Нюз.бг

Обширен средиземноморски циклон донесе първия сняг у нас, заедно със студ и силен вятър. Заради това е в сила червен предупредителен код в областите Велико Търново, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана и Русе. В почти цялата останала част на страната е в сила оранжев код за опасно време.

Синоптиците предупредиха още вчера за очаквани бурни пориви на вятъра със скорост повече от 80 км/час, предпоставка за образуването на виелици. В крайните североизточни райони на България са възможни и ураганни ветрове.

От Пътната агенция пък посъветваха да се тръгва на път само с подготвени за зимни условия автомобили и да се кара внимателно.

Въпреки това предупреждение още сутринта имаше проблеми заради неподготвени за зимни условия шофьори, които затрудниха работата на снегопочистващите машини в Монтанско. За кратко бе блокиран околовръстният път на Монтана. На място е изпратена специализирана техника на пожарната и към 10:15 часа те са изтеглени, а пътят е освободен.

До обед обстановката се нормализира. 27 снегорина са почиствали в Монтанско в сутрешните часове, съобщиха от АПИ. От там посочват и че се оказва съдействие на закъсалите, както и че две машини осигуряват проходимостта по пътя през прохода „Петрохан“. Огромно задръстване се е образувало на прохода, съобщи БНТ.

Снегорин и кола са се ударили леко. При инцидента няма пострадали.

Заради натежали жици от снега е прекъснато електрозахранването на село Дълги Дел в община Георги Дамяново. В момента екипи на „Електрохолд“ работят на мястото на аварията и се очаква съвсем скоро тя да бъде отстранена.

От метеорологичната станция в Монтана съобщиха за БТА, че от 16:00 часа вчера до 8:00 часа днес в региона са паднали значителни количества дъжд и сняг. В планинското село Говежда са измерени 55 литра на квадратен метър, в Монтана – 37 л/кв.м., във Вършец – 41 л/кв.м, в Берковица – 41 л/кв.м., в село Василовци в община Брусарци – 46 л/кв.м. и т.н.