дом Култура Скандал заради кравешки лайна разтърси НС, бъркотията е голяма!

Скандал заради кравешки лайна разтърси НС, бъркотията е голяма!

0
47
parlament 1 bgnes1

Забравихме за всички, които се топлят на кравешки лайна, дърва и полети, а се хванахме с газа, отсече Рамадан Аталай от ДПС!

Източник : Блиц.бг
С голям скандал започна днешният работен ден на депутатите в Народното събрание (НС). Страстите се нагорещиха заради дневния ред на народните представители за днес.

Именно заради това настана бъркотия с разместване на точки от програмата.

Първо Петър Чобанов от ДПС поиска да бъде включена точката, която увеличава акционерното участие на България в капитала на Черноморската банка за търговия и развитие. Това бе прието.

След него от „Възраждане“ поискаха да се изтегли напред изслушването на външния министър Николай Милков за бития в Охрид секретар на българския клуб.

След като това също бе включено в дневния ред за деня, Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ (ПП) заподозря, че и „Възраждане“ не искат да се гледат промените, засягащи контрола над главния прокурор, затова избутват назад точката за промените в НПК.

За да мине напред тази точка пък Делян Добрев от ГЕРБ предложи отпадането на проекторешението за приемане на програма за компенсиране на битовите клиенти на природен газ, внесено от ПП. Това бе прието, което предизвика протест от ПП.

„Четири пъти „Да“ като в „Гласът на България“, защото идват избори“, коментира гласуванията в пленарната зала Рамадан Аталай от ДПС. „Забравихме за всички, които се топлят на кравешки лайна, дърва и полети, а се хванахме с газа“, допълни той.

Кристиан Вигенин от БСП критикува отпадането на точката, след което поиска новия дневен ред да бъде раздаден на всички, защото депутатите не знаят какво гласуват.

Накрая Вежди Рашидов от ГЕРБ се обърна към колегите си с предупреждение: От другия път подготвени да идвате.