Симеонов гневен: В следващото НС ще влязат само бездомници и клошари! Има опростачване на политиката и болшевизация, смята лидерът на НФСБ!

0
simeonov ehiden
Снимка : БТА Текст : Днес.бг

Свидетели сме на опростачване на политиката и болшевизация с участието на премиера Бойко Борисов, което ще доведе до това, че в следващия парламент ще влязат само бездомници, които спят под мостовете на Перловската река и клошари, смята лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Гневният му коментар дойде заради поредната оставка във връзка със скандала „Апартаментгейт“ – тази на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, която парламентът прие.

Симеонов призна, че е гласувал против оставката, както и неговите колеги от НФСБ, защото и в политиката трябвало да има здрав разум, както навсякъде.

„Този отвратителен процес, на който сме свидетели и на който част от хората са жертви, трябва да спре, защото така за следващото Народно събрание всеки, който има апартамент, не дай си Боже да има фирма, да е е бизнесмен изедник, не трябва и да си помисля да се кандидатира за депутат. За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора, които нямат собственост, хора които спят под мостовете на Перловската река и хора, които са клошари, те ще бъдат с предимство и само такива хора ще имат право да бъдат в политиката“, коментира Симеонов.

Според него опростачването на политиката експлоатира и спекулира с „най-низките чувства на българския народ, със злобата и завистта и неудовлетвореността от живота“.

Това се насочвало към определи хора и така ще се стигнело до обезкръвяване на парламента и на изпълнителната власт, смята той.

„Това става с активното съдействие на премиера, защото приема оставки на килограм, защото демонстрира, че не му пука за капацитета на Народното събрание и на изпълнителната власт или някой си въобразява, че кадърните хора са от някакъв неизчерпаем източник, а не е така“, настоя Симеонов.

Той определи Делян Добрев като кадърен и отговорен човек, който е изключителен специалист в областта на енергетиката и икономиката.

Лидерът на НФСБ смята, че тези процеси ни приближават към времето на великата културната революция на китайския лидер Мао, когато се е разчиствал политическия елит с такива мерки и клеветнически кампании.

„Предполагам, че на Делян Добрев му е писнало, защото всеки си има някакъв предел на търпение“, коментира той.

Симеонов обвини Бойко Борисов, че масово приема оставки.

„Прекалява се с тази кампания по разчистване на кадърни хора и в крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на партията си да подават оставки, неизбежно изниква въпросът и за твоята оставка, защото това означава че тази партия няма право да управлява държавата“, отсече той.

Според него е недопустимо политици да се принуждавани да напускат постове, защото техните роднини имали някакви имоти.

„Това е болшевизъм, това е връщане на времето след 9 септември 1944 г., когато хората са били убивани на улицата, защото са били по-богати от другите или са били депутати“, отсече Валери Симеонов.

Оставката на Добрев коментира и Тома Биков от ГЕРБ.

Според него на Добрев му е дошло в повече, а и в ГЕРБ имало стандарт и при най-малко съмнение за нарушение да се подава оставка.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук