Шок : Симеонов към Бойко Борисов: Неизбежно възниква въпросът и за твоята оставка!

0
0
simeonov i borisov
Снимка : Клуб Z

Лидерът на НФСБ е притеснен, че отстраняването на представители на парламента и правителството води до обезкървяване на органите на властта

Валери Симеонов и народните представители от неговата партия НФСБ са гласували против оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Симеонов обясни, че върви процес на болшевизация на обществото и изниква въпросът дали и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не трябва да подаде оставка.

След питане не приема ли аргументите на Борисов за морала в ГЕРБ, водачът на НФСБ каза: „Не ми дърпайте езика – ще кажа нещо, дето не трябва да го казвам… Аз мисля, че се прекалява с тази кампания по разчистване на кадърни хора. И мисля, че в крайна сметка, ей сега ще ви го кажа – в крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия, хора, които са на ръководни длъжности, да подават оставки, в крайна сметка неизбежно изниква въпросът и за твоята оставка. Защото, какво означава това? Това означава, че тая партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата. Еми тогава? Няколко оставки – да, разбирам. Обаче хора, които без всякаква причина са принуждавани да си подават оставките поради това, че техни роднини имали някакви имоти… Ми това е болшевизъм. Това е връщане на времената от първите дни след Девети септември, когато хората са убивани, убивани с изстрели в слепоочието по улиците за това, че са били просто по-богати от другите, или че просто са били народни представители.”

Според Валери Симеонов трябва да се прояви здрав разум. Както е тръгнало, в следващия парламент нямало да влизат хора с апартаменти, а предимство ще имат клошарите.

 „Свидетели сме на едно опростачване в политиката с активното съдействие на така наречени, даже не мога да ги нарека, че са опозиция; но за съжаление, със съдействие и на медиите. Това опростачване експлоатира и спекулира с най-низките чувства на българския наред – със злобата, завистта и неудовлетвореността от живота. Всичко това се насочва към определени хора”, коментира лидерът на НФСБ.

Това водело до обезкървяване на Народното събрание и на изпълнителната власт.

„Няма как да отречем, че за това има заслуга и министър-председателят. А честито сега! И това го пуснете”, отсече Валери Симеонов.

Случващото се с каскадата от оставки ни приближавало към времето на Мао Цзедун, когато той разчиствал политическия елит в Китай.

След въпрос защо Бойко Борисов има заслуга за това, лидерът на НФСБ отговори: „Защото приема оставки на килограм, защото демонстрира, че не му пука за капацитета на Народното събрание и изпълнителната власт. Или някой си въобразява, че кадърните кадри в България имат неизчерпаем източник някакъв?”

Това не е така, отсече Валери Симеонов.

„Делян Добрев е кадърен човек, отговорен човек, изключителен специалист в областта на енергетиката и икономиката”, каза още той.

Според Симеонов оставката на Добрев по-скоро е, защото му е писнало. Всеки си имал предел на търпението, освен помиярите.

„Помиярите нямат предел на търпението”, обяви Валери Симеонов.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук