Шок : ДАНС разкри, че българин с инициали Ц.Ц. е получил стотици милиони Евро от Венецуела!

0
10
evropachki
снимка :карлово.твl Източник : Днес.бг

Българин е получил стотици милиони евро от Венецуела. Това е установило разследване на финансовото разузнаване на ДАНС и американското финансово разузнаване, пише „24 часа“.

Сигналът за получаването на пари от Венецуела е подаден от американците. Проверка на ДАНС в българските банки е установила доверителна сметка в малка банка с български собственици. По нея продължава да има движение.

Мъжът е с инициали Ц.Ц. и често пребивава в Оман.dans

Разследването ще бъде обсъдено на среща на премиера Бойко Борисов с американския посланик Ерик Рубин след днешното заседание на правителството.

Dnes.bg припомня, че венецуелскяит депутат Карлос Папарони разкри в Twitter,  че пари от Венецуелската национална петролна компания „Петролеос де Венесуела“ са били изнесени в България.

„Петролеос де Венесуела иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!“, заяви депутатът в Twitter.

Депутатът Карлос Папарони не уточнява в Twitter с кои български институции е осъществен контакт за спиране на паричния трансфер. Според него става дума за „брокерска къща“.

Неофициално експерти коментираха, че много голяма сума пари няма как да бъде преведена през подобен вид финансова институция.

В неделя Министерство на външните работи съобщи, че няма постъпила информация от Венецуела за паричен трансфер към България.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук