Home Бизнес Русия губи милиарди! Путин клекна на запада за плащанията на газа!

Русия губи милиарди! Путин клекна на запада за плащанията на газа!

0
29
768x4321 7
Дълго време, ще държи масата!

Снимка: iStock

 

Създадена е работна група по международните плащания!

Руският президент Владимир Путин разпореди да бъде създадена работна група по международните плащания, чиито задачи ще включват определяне на условията за транзакции с „неприятелски“ държави, предаде БГНЕС.

През март Руси – най-големият производител на природен газ в света, изиска страните, които смята за „неприятелски“, да плащат за доставката на газ в рубли, като откриват сметки в „Газпромбанк“ и превеждат евро или долари, които да бъдат конвертирани в руска валута.

Полша и България отказаха да се съобразят с руските изисквания. В резултат на това Москва им спря доставките на газ. Кремъл твърди, че същото ще се случи с всеки друг, който не се съобрази с новите условия за плащане.

Кремъл се изпъчи, ама бързо сви крилата! Категоричният отказ на ЕС да бъде шантажиран с плащане в долари, или евро, а руската банка да ги обръща в рубли, ама по свой „Трънски“ курс и да плаща на Газпром стресна наглият самодържец Путин!

Но тава беше само нокдаун! С второто си действие да се откаже от руският петрол, западът прати селският тарикат в нокаут!

Русия ще фалира, ако не продава своите газ и петрол на ЕС и много други страни присъединили се към санкциите!

Глупостите, че Китай и Индия, ще заместят тези покупки бяха само за немислещи хора. За продажба на Китай е нужен 5 000 км. газопровод през Сибир, а за Индия газопровод през Хималаите!!!

Даже и ватенките в Москва не си вярваха, че това е възможно!  И в резултат на всичко това – Путин клекна!

Разбра, че е ритнал срещу ръжена, ама е съборил и собственото си канче с пари! И не пари, а около 1 милиард долари или евро НА ДЕН влизащи в Русия!

С една дума гладът се оказа по-силен от всякаква комунистическа идеология! И сега западният свят пак, ще купува от Русия, но действията по осигуряване на диверсификация и други източници, ще продължат!

И след една две години никой няма да е зависим от Москва! Което означава само едно-ватенките ще свалят цените ако искат да продават!

Преди това обаче аз мисля, че ще свалят този който ги докара до тук! Щото пък в Украйна ядат здрав бой!

Капитан.