Румен Радев пусна Димитър Главчев и в МВнР!

0
64
768x432[1]
Нюз.бг

Държавният глава Румен Радев е подписал един указ за искането смени в състава на служебния кабинет. С един подпис служебният премиер Димитър Главчев става и външен министър, както и в Министерство на земеделието и храните постът се поема от Георги Тахов.

Така с указа си президентът утвърждава едновременно, но и окончателно вълната на промени в служебния кабинет, която започна едва седмица след встъпването му в длъжност.

Първата смяна, която Димитър Главчев поиска бе на външния министър, като на мястото на Стефан Димитров предложи Даниел Митов. Срещна за това си предложение обаче сериозна критика и съпротива, тъй като Митов, макар и бивш външен министър, към момента е заместник-председател на ГЕРБ. Затова през уикенда дойде и второто предложение – Димитър Главчев да съвмести и двата поста – на служебен премиер и на служебен външен министър.

Въпреки критиката си към вече не толкова авангардната идея явно Румен Радев се е съгласил и днес е подписал указа за това.

Днес се очакваше среща между Румен Радев и Димитър Главчев, но такава нямаше, а и от двете прессъобщения, които бяха разпратени, става ясно, че е имало телефонен разговор.

Втората смяна, която Димитър Главчев предложи бе също изненадваща, тъй като министър Кирил Вътев, който бе сочен като един министрите на ПП-ДБ и кабинета Николай Денков, прие да остане на поста и в служебното правителство, но явно остана на него едва една седмица. Неговото място се заема от днес с указа на Радев от Георги Тахов, както бе предложено от Главчев.


ADS