Републиканците в Конгреса обявиха, че дават зелена светлина за нови $61 млрд. на Украйна!

0
150
768x432[1]

Законопроектът за допълнително финансиране на Украйна, представен от председателя на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън, предлага да се отпуснат 60,84 млрд. долара на Украйна за подкрепа в борбата с руската агресия, включително 23,2 млрд. долара за попълване на запасите от оръжия на САЩ.

По-рано Джонсън обясни, че законопроектът за допълнително финансиране на Украйна включва отказ от дарения на оръжия и включва структура на заеми.

US President Joe Biden address to the nation from the Oval Office
Парите за Украйна сега!

Законопроектът за помощ за Украйна ще бъде разгледан отделно от помощта за Израел и съюзниците на САЩ в Индо-тихоокеанския регион, за разлика от първоначалния вариант, одобрен от Сената (горната камара на Конгреса). Предлага се да бъдат отпуснати 26,38 млрд. долара за подпомагане на Израел и 8,12 млрд. долара за Индо-Тихоокеанския регион.

Гласуването на всеки от четирите законопроекта (три от тях вече са представени на законодателите, а четвъртият, отнасящ се до противодействието на Русия, Китай и Иран, ще бъде внесен в Камарата по-късно днес) се очаква да се състои в събота вечер.

По този начин Камарата на представителите се вслуша в исканията на крайнодесните поддръжници на Тръмп законопроектите да бъдат разгледани поотделно.

Но крайният продукт, пише CNN, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, ще бъде обединен в един голям пакет, който ще бъде изпратен на Сената за одобрение, тъй като демократите настояват за това като условие за подкрепата си.

Президентът Байдън заяви, че подкрепя внесените от председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън законопроекти за допълнително финансиране на Украйна, Израел и съюзниците на САЩ в индо-тихоокеанския регион.

Президентът на САЩ е готов да ги подпише след одобрението им в двете камари на Конгреса, се казва в изявление на Белия дом.

„Силно подкрепям този пакет от законопроекти за осигуряване на необходимата помощ за Израел, Украйна, критично необходимата помощ за палестинците в ивицата Газа и за укрепване на сигурността и стабилността в Индо-Тихоокеанския регион“, се казва в изявлението на Белия дом.

Байдън смята, че „Камарата на представителите трябва да приеме законопроектите тази седмица, а Сенатът бързо да ги последва„. „След това незабавно ще подпиша законопроектите“, се казва в изявлението на Байдън.

Камарата се опитва да раздели пакетът от помощи за Украйна, Израел и Тайван в четири отделни законопроекта

Представеният на законодателите законопроект предлага помощ за Украйна в размер на 61 млрд. долара. гласуването на законопроекта трябва да се проведе тази събота, 20 април.                                                                                                                                                                                                                                           Капитан : Явно на ВПК на САЩ им писна от въртелите на републиканците и настъпиха педала на газта! Първо активираха десните привърженици на Тръмп в Камарата на представителите! И второ-намекнаха на републиканците че с това шикалкавене не ги чака нищо добро на изборите!


ADS