Борисов : „Всички са виновни – АЗ и Герб не!“ Честен кръст!!!

0
132
batse krast 750x430[1]
Нюз.бг

Нека Стефан Димитров да остане на поста служебен вътрешен министър, но отговорност да носи президентът Румен Радев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в Силистра.

„Изобщо не ме интересува кой ще е външен министър„, отсече Борисов. Той бе категоричен, че „повече ГЕРБ не носи и няма да носи отговорност за това правителство“.

Борисов неколкократно настоя Румен Радев да понесе отговорността, както и за всички други провали през последните три години.

Президентът явно си мисли, че имаме къса памет, зачуди се лидерът на ГЕРБ. „Аз помня ярките политически лица в кабинетите на Радев. Цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство и той казваше, че е политическо неутрално. Ние безпаметна нация ли сме“, запита Борисов?

Той заяви и че не вижда как ще подкрепи повече нещо, предложено от ПП-ДБ. Провал има в съдебната реформа, в Конституцията, провал във всички преговори за служебно правителство, отсече Борисов.

„Провал във всичко. Не знам с кое да се похваля“, допълни той.

Запитан кой би поел отговорността за промените Конституцията и евентуално изпадане в конституционна криза Борисов отсече – „тези, които направиха промените“. По думите му това са Христо Иванов и Делян Пеевски.

„И тогава много се обичаха и работиха заедно, а сега искат ГЕРБ да са виновни, че Дани Митов е предложен за външен министър.“

Борисов изобщо не предполагал, че от това ще произлезе политически проблем. На Даниел Митов е предложен поста, а той само го съгласува с мен, уточни лидерът на ГЕРБ.


ADS