Проф. Тагарев : Путин и Лавров изглеждат потиснати и неуверени!

0
14
tagarev1
Източник : Фрогнюз

Путин и Лавров изглеждат потиснати и неуверени, не излъчват позитивизъм. Истинската гаранция за сигурност ще дойде когато Украйна спре и победи Русия от военна гледна точка. Тогава поне за 2 десетилетия ще си отдъхнем. Това каза проф. Тодор Тагарев.

По думите му когато стане ясно кой ще надделее във военна гледна точка, ще има и дипломатическо решение. „На фронтовата линия в Украйна има застой от няколко месеца. За да пробие изградената доста солидна отбранителна линия на Русия, Украйна се нуждае от техника, а танковете са с много голяма роля. Германия има колеблива позиция по казуса с предоставяне на танкове“, коментира той по Нова нюз.

Според него складовете на армията ни са пълни. „Има около 200 танка Т72, пазим и десетки танкове Т55. Не знам защо си мислим, че можем да водим съвременни бойни действия. Украйна предпочита по-модерни танкове като „Леопард 2″, но те няма да са достатъчни. Мароко предоставя танкове Т72, въпреки че е доста по-далеч от нас географски“, посочи Тагарев.

Норвегия също иска да предостави своите Леопард 2 на Украйна. Според нея е по-добре Украйна да спре Русия, отколкото да се наложи да се воюва някъде в Централна Европа с руските войски. Интересното с Норвегия е, че формата, в който се събират там, за да решат за военна помощ, не е министерство на отбраната и Министерски съвет, а съвместно заседание на комисиите по външна политика и комисията по отбрана в парламента, посочи той.