Home Политика „Продължаваме промяната“ : Протеста на Възраждане е безразсъдна хулиганска проява!

„Продължаваме промяната“ : Протеста на Възраждане е безразсъдна хулиганска проява!

0
43
orig1 5
Източник : Флагман.бг

„Продължаваме промяната“ разкритикува с декларация от парламентарната трибуна протеста на „Възраждане“ срещу зеления сертификат. От името на парламентарната група депутатът Николай Ангов обвини партията на Костадин Костадинов, че е подложила „на риск живота на протестиращите“.

„Организирането на хора да пътуват с автобуси, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява“, заяви депутатът Николай Ангов в декларация на ПП.

Поставен е на риск животът на протестиращите, защото депутатите от Възраждане ще развеят депутатските си карти и ще бъдат приети в болници, а това е лукс, който останалите нямат, напомни той какво би станало, ако след протеста има заразени.

Ангов изтъкна, че само вчера от коронавируса са починали 77 души, а в продължение на две години се събуждаме с цифри за заболеваемостта и броя на жертвите.

„Много хора се притесняват за себе си, за своите близки и за работата си. Една шепа хора обаче виждат възможност за политически дивидент. Не е време за създаване на фалшиви новини и да излъчваме пропаганда, която отрича науката“, заяви депутатът от ПП.

„Нека оставим егото си, нека се постараем да намалим броя загинали българи в тази пандемия. Призовавам дори онези, които наричат ваксината експериментална течност, нека последват примера на депутатите от Възраждане и да се ваксинират. Нека спасим човешки животи“, заяви Ангов.

Той съобщи, че управляващите ще обсъждат темата за отхлабване на противоепидемичните мерки след преминаване на сегашната вълна.

Депутатите, които днес са под карантина, вече са 9 на брой. Към участващите дистанционно в заседанието се присъедини Анна Александрова от ГЕРБ.