Общинският щаб в Бургас иска учениците да минат онлайн!

0
42
1642002927817081
Георги Паздеров Източник : Флагман.бг

От днес целият регион е в лилавата зона – 1004/100 хил.души, има много заразени деца и учители

Общинският кризисен щаб в Бургас ще поиска от Министерството на образованието и науката (МОН) учениците в общината да преминат на онлайн обучение! Официална информация се очаква малко по-късно със съобщение от Регионалната здравна инспекция.

Заседанието приключи току-що, а на него бе отчетено, че заболеваемостта расте с много бързи темпове и трябва незабавно да се вземат мерки.

Отчетлива е тенденцията на нарастването на болните сред ученици. Само за последните 24 часа са регистрирани 50 новозаразени ученици, а в предходните дни бройката не падаше под 20. Както вече съобщихме в Бургас има най-много карантинирани ученици и повече от очевидно е, че вирусът се разпространява дифузно.

 

От днес целият регион е в лилавата зона – 1004/100 хил.души, което е абсолютен рекорд. Добрата новина е, че броят на хоспитализираните е около 300 при настоящ капацитет на ковид отделенията от 433.

 

 

Областният управител Стойко Танков вече е свикал заседанието на Регионалният противоепидемичен щаб. Форумът ще се проведе утре. Заради влошената обстановка ще е онлайн. Очаква се да се изслушат всички становища на кметове и медицински експерти, за да се предложат конкретни решения за целия регион.

Много е вероятно да се действа локално – в общините, където има нужда да се премине на онлайн обучение.