Поредна задънена улица в преговорите между ресторантьорите и властта заради COVID-19

0
2
21121279691
Източник : Блиц.бг

Без особен резултат приключи срещата между ресторантьорския бранш и служебния министър на туризма Стела Балтова. В четвъртък предстоят разговори и със здравния министър д-р Стойчо Кацаров за постигането на консенсус.

Бизнесът настоява да работи без ограничения за вечерен час и капацитет и обещава да гарантира, че в обектите им ще се влиза само срещу сертификат или бърз тест на място. Няма разчет обаче колко ще бъдат необходимите средства за това. От бранша обобщават срещата с Министерството на туризма като “Пари няма, действайте”.

Заведенията ще бойкотират настоящата заповед на здравното ведомство, докато тя е в сила, закани се председателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. Той бе категоричен – браншът не протестира с политическа цел.

„В момента имаме ограничения на капацитета, ограничения в работното време. Ако спазваме тази заповед, заведенията са ни затворени, фитнесите ще фалират, детските кътове работят на 30%, а детските градини работят“, посочи Алибегов, цитиран от News.bg.