Петков с дело срещу Свиленски за клевета, но и протегната ръка към БСП!

0
316
1642583820 clipboard321
Източник : Фрогнюз

Не. Това е краткият отговор на въпроса казал ли е Кирил Петков на Георги Свиленски от БСП, че ще даде кодовете за машините, ако от левицата не подкрепят приемането на хартиената бюлетина. Бившият премиер определи скандалите в зала тази седмица като ”лъжи” и ”фалшиви опорки”. Вижда обаче шанс от БСП да решат иначе и да подкрепят промени в Изборния кодекс по отношение на одита.

Пред bTV Кирил Петков категорично отрече да е предложил предоставяне на кодовете за машините на БСП и заяви – кодът е в Централната избирателна комисия и всички партии могат да го изискат от там.

„Никога не съм ги казал тези думи. Ако двата реда свидетели са ги чули, нека го кажат в съда“, посочи Петков по повод твърденията, че казаното пред Свиленски е било чуто от „два реда народни представители“.

„Ние сме втора политическа сила, най-близките ни партньори са шеста. Ако имаше вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на Борисов 25%? Измислят се фалшиви опорки, с които се дискредитира другата гледна точка. С хартиената бюлетина има множество злоупотреби“, заяви Петков.

“Нека одитираме кодовете и да вкараме всякакви предложения за външни одитори, за да оттеглите предложението си за хартиената бюлетина. БСП не са взели крайното си решение. Отварям врата. Ако кодът е проблемът, нека фокусът е в ИТ специалистите и одитори. Да подкрепят кодът да е абсолютно отворен, да има допълнителни проверки”, допълни още Петков.