Пак, ще му дърпат ушите! Плевнелиев : Борисов е демократ, Радев и Трифонов – популисти!

0
one col limit 701bf2ee e453 4d62 80ca 2458547932311

„Беше редно Бойко Борисов да подаде лично оставката на правителството пред парламента“. Това мнение изрази в интервю пред БНР президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев. Капитан : Боже пак, ще му дърпат ушите!

Бившият държавен глава изрази мнение, че лидерът на ГЕРБ не е отишъл лично в Народното събрание, защото е знаел, че конфронтацията ще бъде от самото начало в дневния ред на този парламент.

„А и пред сградата на НС имаше изкуствено спретнат протест. Затова може би не е отишъл, за да не разпали допълнително страстите“, предположи Плевнелиев.
Според него при избора на председател на 45-ото Народно събрание е било демонстрирано огромно анти-ГЕРБ мнозинство.

По думите на президента Плевнелиев голямата разлика между всички хора в обществото е кои са демократи и кои – популисти:

„Аз бих посочил Бойко Борисов в групата на демократите, а Слави Трифонов и президента Румен Радев в групата на популистите. Популистите говорят за върховенството на закона, но не го спазват.

Доказателството е, че Слави Трифонов стартира противоконституционен референдум. доказателството е, че президентът Радев не спазва Конституцията и Закона за КСНС. Не може да бъдете полудемократ. Не съм видял Борисов да нарушава който и да е закон“, отсече Плевнелиев.

Бившият държавен глава коментира и номинирания от ГЕРБ за бъдещ премиер Даниел Митов, като го определи като свое откритие, назначавайки го за служебен министър в кабинета на Георги Близнашки:

„Той има една много ясна ценностна система. Много страстен защитник е на членството на България в ЕС и НАТО. Не бива да се смята, че който работи с Бойко Борисов, става негов васал“, подчерта Росен Плевнелиев.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук