Облаците над новият кабинет се проясняват! Предсрочни избори няма да има!

0
парламент
Източник : Днес.бг

ДПС няма да подкрепи правителство на БСП, ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на социалистите. Това съобщи пред журналисти зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

Заявили сме още в началото на този парламент, че ще подкрепим правителство на някоя от партиите на протестите. Изрично заявихме, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ и на БСП, подчерта Хамид, цитиран от standartnews.com.

На въпрос дали  се върви към предсрочни избори, той отговори: „Има още една процедура, нека да я изчакаме“.

Това съвсем прояснява мъглата за съставяне на ново правителство! Вече е ясно, че ако президента връчи третия мандат на БСП, подкепа няма да има и отиваме на избори! Защото освен ДПС и партиите на протеста няма да гласуват за социалистите!

Остава варианта за трети мандат на Да България, или на И.М.В. И в двата варианта това означава, че ще имаме правителство избрано от парламента! Причината е, че нито една партия не желае да отива на избори, което е ясно изразено от лидерите им.

Дори и Славчо не иска, ама го достраша да поеме отговорност, но каза, че има още един мандат и те могат да подкрепят. Тук вече подкрепата на И.Т.Н. няма никакво значение след като Герб, ДПС, Да България, И.М.В. както и БСП заявиха , че е по-добре сега да се състави правителство!

И наистина е така, защото много хора и фирми имат нужда от финансова подкрепа, туристическият сезон е на кантар, а пандемията още хич не си е отишла! Капризите на някои аджамии политици не вълнуват никого! Още повече, че някои от тях са милионери, ама част от народа е зле!

Да не говорим, че още не е внесен планът в Европа и първите 12 милиарда могат да се забавят! И защо, защото един се панира от страх, а други политици не се обичали! Абе ние не държим да се обичате, ако искате само се шибайте, ама стабилизирайте нещата поне за една година!

Да, може да има някакви дребни компромиси, но те са неизбежни, защото избирателите поставиха такава задача! Няма проблем да се състави кабинет, който по определена програма подкрепена от партиите да изкара една година и през пролетта на 2022г. нови избори!

Това сега искат 62% от народа и който не се съобрази, ще сбърка! А и 94% заявяват, че при предсрочни избори, ще си повторят вота! Е, що да ручаме същите жабета?    Все пак не може цялата държава да се съобразява с глупавите капризи на учиндолеца!

Вуйчо Страхил.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук