Директорът на РДНСК Бургас – Милен Ненчев е подал оставка заради конфликт на интереси!

0
56
milen nen4ev1
Източник : Флагман.бг

Върховният административен съд потвърди, че е проверявал фирмата на съпругата си в нарушение на закона

Директорът на РДНСК Бургас Милен Ненчев е подал оставка, съобщава БНР, позовавайки се на собствен анонимен източник.

Това се случва часове след потвърдено решение за конфликт на интереси.

Флагман.бг потърси инж. Милен Ненчев. Той не потвърди новината и отказа коментар, с мотив, че е в някакъв офис и не може да говори.

Тази сутрин КП КОНПИ обяви, че е влязво в сила решение на Върховния административен съд, установяващо конфликт на интереси при директора на строителната дирекция в Бургас.

Става въпрос за случай от 2018 година, когато служители на РДНСК са проверили работата на фирмата за строителен надзор „Консултант 7 БГ“ ООД, в която съдружник към онзи момент е съпругата на Ненчев – Дора Ненчева.

През февруари 2020 година тя напуска фирмата, едноличен собственик става Иван Георгиев Тишев.

На 20 юли 2020 година КП КОНПИ излиза със становище, че няма как Ненчев да не е оказал влияние при съставянето на констативния протокол на работната група на РДНСК-Бургас, тъй като от една страна е пряк ръководител на инспекторите, а от друга – женен за проверяваната. Наложена му е глоба от 10 хил.лева, която Ненчев е обжалвал.

На първа инстанция – Административният съд в Бургас, решението е потвърдено, а впоследствие и от ВАС, се казва в разпространено до медиите прессъобщение от КП КОНПИ. Решението е окончателно и не подлежи на обжалвмане. Върховните магистрати приемат, че Милен Ненчев „е притежавал всички лостове за упражняване на влияние върху всички служители в ръководената от него дирекция“.

Милен Ненчев оглавява РДНСК Бургас от 2018 година. Това е втори негов период в дирекцията, след като я напусна преди около 10 години. През 2009 година той бе принуден да си подаде оставката, след като разпореди събарянето на т.нар. „кървава чешма“ край руенското село Трънак, издигната в памет на един от участниците в атентата на гара Буново.

Така Ненчев си навлече гнева на ДПС и бе освободен от длъжност. Това му действие обаче бе окачествено от родолюбивата телевизия СКАТ, чиято програма бе в апогея си в този период. Оттогава Ненчев има симпатиите и подкрепата на собственика на тази медия и настоящ лидер на НФСБ Валери Симеонов. Той е общински съветник в местния парламент на Бургас от същата партия, бе и сред първите в листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ-НФСБ в състоялите се на 4 април т.г. парламентарни избори