Джо Байдън иска увеличаване на данъците за най-богатите!

0
55504325 3031
Източник : Днес.бг

Президентът на САЩ Джо Байдън ще предложи увеличаване на данъците върху печалбите от инвестиции за най-богатите американски граждани, предаде Франс прес.

Това съобщи Браян Дийс, който е начело на Националния икономически съвет на Белия дом. Повишената ставка върху печалбите от продажба на ценни книжа или други активи ще засегне само хората с приходи над 1 милиона долара на година.

Очаква се данъците върху капиталовите печалби да скочат от 20 на 39,6 на сто, а корпоративният данък да се увеличи от 21 на 28 процента. Целта е приходите да бъдат вложени в инфраструктурния пакет на Байдън на стойност 2 трилиона долара за обновяване на магистрали, мостове, пристанища и телекомуникация.

Предвиждат се също разходи за подобряване на водопроводните системи, за ремонт на детски градини и училища.

Финансовите министри на Франция и Германия одобряват идеята на американското правителство за въвеждане на минимум 21% корпоративен данък. Двамата заявяват подкрепата си в съвместно интервю за в. „Ди Цайт“.

„Нямам нищо против предложението на САЩ“, казва германският министър Олаф Шолц. Френският Брюно льо Мер допълва, че ако въвеждането на минималния корпоративен данък е в резултат на преговори, „ние също ще се съгласим“.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук