Нов супермодерен хоспис издига престижа на следболничната помощ и грижата за възрастни хора в регион Бургас!

0
62
1645259716231241

По време на престоя си в Хоспис „Света Анна“ пациентите се обслужват 24 часа в денонощието

На мястото на някогашния старчески дом в село Лъка се издига новопостроената модерна сграда на хоспис „Света Анна“. Някогашната постройка е напълно разрушена и на нейно място е изградена нова модерна база, проектирана по европейски стандарт. Още с влизането през входната врата се вижда, че мястото е проектирано, за да осигури максимален комфорт и удобства на пациентите, а обстановката е съизмерима с условията в луксозен хотел.

Новопостроената и модерно обзаведена сграда е с уникална гледка към Бургаския залив, а локацията е избрана заради екологично чистия регион, без индустриални замърсители.

Желанието на екипът, стоящ зад създаването му, е възстановително-рехабилитационният център да осигури отлична среда за живот както на възрастни хора, така и на пациенти, които имат нужда от след болнична рехабилитация. Първата инициатива  в Хоспис „Света Анна“ е „Дни на отворените врати“. Всеки вторник, в часовете между 11ч. и 14ч., всеки, който желае да разгледа лечебното заведение или да зададе въпроси към  медицинския персонал, е добре дошъл. Пълна информация за условията, при които се приемат пациенти можете да видите ТУК.

 

 

„Седем години сме живели и работили в САЩ. През 2008 г. се завърнахме в Бургас, за да останем тук и да развиваме частен бизнес. Първото ни съвместно начинание е търговски център „Кридо“ в ж.к. „Меден рудник“. Много наши приятели също се завърнаха, но и много останаха отвъд океана. Техните родители, обаче са тук в България и се нуждаят от грижи и лечение. И именно разговорите ни с тях, ни провокираха да мислим в тази посока. Мотивирани сме да покажем, че и в България пациентите могат да разчитат на професионални грижи и на домашен уют.“, споделиха собствениците на  специализираното медицинско заведение пред Флагман.бг

В хосписа е ангажиран екип от медицински и здравни работници с професионален опит в полагането на грижи за хора с увреждания, хронично болни, лица със слединсултни състояния и за терминално болни пациенти. Начело на медицинския екип застава д-р Георги Матев.

Д-р Матев е светило в медицината – дългогодишен началник на отделението по анестезиология и реанимация в УМБАЛ Бургас, а след това и изп. директор на същата болница. В отговорната задача, да се осигури отлична медицинска помощ на пациентите е ангажирана и д-р Женя Караилиева – специалист по ендокринология и болести на обмяната.

Хосписът разполага с последно поколение рехабилитационна и медицинска апаратура и осигурява медицинско наблюдение, поддържащи лечения предписани от лекар, здравни грижи от рехабилитационни процедури, контрол над болката и овладяване на психо – емоционалните ефекти от болестта, както и осъществяване на морална подкрепа за пациента и неговите близки.

В лечебното заведение се предлага и възможност за престой при долекуване на различни медицински състояния, както и извършване на широк спектър от разнообразни диагностични и терапевтични процедури.

Хоспис „Света Анна“ е с капацитет от 60 болнични легла, разположени в 37 стаи и два апартамента, с по 1 и 2 легла. Всички стаи са обезпечени със собствен санитарен възел. Сградата е оборудвана с асансьор, улесняващ самостоятелното придвижване или транспортирането на пациентите до различните етажи на хосписа.

Ежедневно с настанените в хосписа ще работи рехабилитатор, който подготвя отделна програма за всеки пациент, съобразена с неговите индивидуални потребности. Екипът от здравни специалисти на Хоспис „Света Анна“ е ангажиран и да оказва помощ на пациентите при снабдяването им с медикаменти, уреди и пособия, необходими за подобряване на здравословното им състояние.

Хоспис „Света Анна“ предлага и Дневен стационар, подходящ за хора, които желаят да прекарат деня в лечебното заведение, а вечер да се прибират вкъщи при близките си.

По време на престоя си в Хоспис „Света Анна“ пациентите се обслужват 24 часа в денонощието. Лекарите в хосписа провеждат ежедневна визитация, като пациентите имат възможност за консултации, прегледи, предписване и осъществяване на широк спектър от изследвания от медицински специалисти на място.

Всички зони в хосписа са достъпни с инвалидна количка, в коридорите са монтирани парапети за по-лесно придвижване на пациенти с двигателни затруднения. Пространствата са проектирани така, че при необходимост две болнични легла могат да се разминават и по този начин придвижването на пациентите да става максимално бързо
Всяка стая е с отделен санитарен възел, проектиран според специфичните нужди на пациентите. Баните са просторни и с улеснен достъп за пациенти в инвалиден стол
Всички общи помещения са свели и при хубаво време слънчевоте лъчи огряват трапезарията и стаята за отдих и почивка
От четиридесет метровата тераса се виждат високите кули на големите хотелски комплекси в Поморие, солниците, морето и Бургас
Тераси има на всеки от трите етажа